Barion Pixel

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy hetente egy bankkártyának megfelelő műanyagot juttatunk a szervezetünkbe pusztán azáltal, hogy eszünk, iszunk, lélegzünk.

Belegondoltál már abba, hogy ha mi, felnőttek ennyi műanyagot megeszünk, akkor a babák és kisgyermekek, akiknek a cumizás, a rágicsálás, az orális ingerek gyűjtése kifejezetten meghatározó tevékenység az első életszakaszban, mennyi műanyagot nyelhetnek le? Habár szigorú előírások vonatkoznak a babatermékekre és játékokra (pl. a BPA, azaz a biszfenol A már sok esetben betiltásra került), de sajnos ennek ellenére is szinte biztosak lehetünk abban, hogy számtalan egészségkárosító vegyület oldódik ki nap mint nap a gyermekeinket körülvevő műanyag tárgyakból.

Folyamatosan zajlanak a kutatások, vizsgálatok, hogy mi mindent okoznak az emberi szervezetbe került mesterséges anyagok, de az már igen jól látszódik most is, hogy az egyre több hormonális probléma és szervi megbetegedés szorosan összefügghet ezzel a jelenséggel.

Ha te sem kockáztatnád gyermeked egészségét, és szeretnél elindulni a műanyagmentes babaápolás és gyereknevelés útján, akkor adunk egy pár ötletet, hogy mit mivel helyettesíthetsz:

Az egészségünk védelme mellett másik fontos szempont a környezetünk megóvása is. Következő cikkünkben összefoglaljuk, hogy milyen problémákat küszöbölhetünk ki a műanyagok visszaszorításával. Tarts velünk a továbbiakban is!