Barion Pixel

Fontos

Tudnivalók

Bioplasztikról

Kukorica, cékla és cukornád – ezek a legfőbb alapanyagai ennek a korszakalkotó újdonságnak. Habár ránézésre megszólalásig hasonlít a műanyagra, kémiai összetételét tekintve merőben különbözik attól. Növényi alapanyagainak köszönhetően biológiailag képes lebomlani, a bomlási idő nagyban függ az anyagvastagságtól és a környezeti körülményektől (hőmérséklet, páratartalom), de töredéke a hagyományos műanyagokénak. Ipari komposztálás formájában a folyamat jelentősen meggyorsítható, azonban Magyarországon egyelőre erre nincs lehetőség. így a tárgyak elhasználódását követően a kommunális hulladéktárolóba kell helyezni azokat, ugyanúgy, mint műanyag vagy fa társaikat. Addig is, míg ott vannak, teljesen ártalmatlanok, nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, nem terhelik a földet apró, láthatatlan mikro-műanyagszemcsékkel. És ha végül a termék az égetőben végzi, ebben az esetben annak kell örülnünk, hogy mérgező gázok nélkül történik a megsemmisülés.

És mindenképpen szem előtt tartandó az a tény is, hogy mivel a bioplasztik előállítása során nincs szükség különböző kőolajszármazékokra, lényegesen kevesebb energia szükséges a gyártáshoz, mint a műanyag tárgyaknak.

Tovább fontos megemlíteni, hogy bioműanyag termékeink (is) kiváló minőségűek, hosszú élettartamúak, ezáltal is segítve a hulladékkeletkezés minimalizálását. (Vissza)

 

Kaucsukról

A kacsukot, ami egy fehér tejszerű nedv, a főleg Ausztráliában és Dél-kelet Ázsiában élő Hevea Brasiliensis nevű fa kérgének átlós irányú bevágásából tudják kinyerni. Ennek az anyagnak a megmunkálása során keletkezik az a természetes gumi, ami tökéletes alapanyaga egy cuminak vagy rágókának.

Kaucsuk termékeink biológiailag lebomlóak, komposztálóban vagy a földben 1-2 év alatt lebomlanak, és humuszként újra felhasználható. Minden kaucsukfa (gumifa), melyből alapanyagot nyernek, FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ez azt jelenti, hogy minden egyes fa fenntartható forrásból származik. Mindemellett a Hevea cég az ún. „Tree-Nation” projekt résztvevője, vagyis a CO2 kibocsátás ellensúlyozása érdekében saját erdőt ültettek, melynek növekedését itt követhetjük nyomon. (Vissza)

 

Növényi kasmírról

A növényi kasmír egy innovatív és organikus textilszál, ami speciális fenyőcellulózból készül. A faterméket kizárólag speciálisan megmunkált faanyagból nyerik, ami így elkerüli bolygónk erdőirtásának további fellendítését. Ez azt jelenti, hogy a cellulóz előállításához egyetlen fát sem kell kivágni, elegendő az egyes ágak begyűjtése. Ez az anyag ezért teljes mértékben megfelel az öko-fenntarthatósági előírásoknak.

Biológiailag lebomlik, mindemellett a növényi kasmír egy prémium minőségű textília: friss mint a vászon, gyengéd mint a selyem és puha mint a kasmír, nedvszívó képessége is kimagasló, ugyanakkor jól lélegző anyag. (Vissza)

 

Bambuszról

A bambusz egy viszonylag igénytelen növény, nem igényel vegyszeres permetezést, műtrágyázást, valamint öntözést, és gyorsan nő. Mindezekért megfelelő feldolgozás mellett egy igazán környezetbarát alapanyagnak tekinthető.

Számos területen hasznosítják: az építkezéstől kezdve a higiéniai termékeken keresztül egészen a textilgyártásig. Mivel biológiailag lebomló anyag, kiváló megoldást jelent egyes műanyagok kiváltására. A bambuszcellulózból készített textíliáknál további fontos szempont az OEKO-TEX tanúsítvány megléte. (Vissza)

 

Kozmetikumainkról

Minden általunk forgalmazott kozmetikumra igaz, hogy 100%-ban természetes eredetű, azaz a gyártás során nem használnak mesterséges adalékanyagokat, mint pl. illatanyagok és színezékek, valamint szintetikus tartósítószerektől is mentes. Éppen ezért nincs szükség állatokon történő tesztelésre sem. Vegán termékek.

A különböző tanúsítványok garantálják a minőséget, valamint a fenntarthatóságot. (Vissza)

 

Márkáink

 

Használati utasítások (Hevea)

Kaucsuk (gumi) cumi

Cumisüveg

Bumi Bébé rágóka

(Vissza)